Söndag 26/9

I fredags var vi på konsert med "99 posse", jag, Alessandro, Marco, Stefano och Roberta. Efter att vi blivit tagna av polisen.
I lördags var jag hos Tullio och Erin i Cuma och åt en fantastiskt god risotto med pumpa, ricotta och provola. Sedan gick jag och Erin ut i centro med Marco, Alessndro, Alessia, Claudio, Fulvio och några fler.
Idag har jag ätit lunch, sedan pop corn och sedan kollat på film hos Natalie. "I rymden finns inga känslor". Mycket bra. Men är det en serie eller en film?
Imorgon jobbar från kl 15.30 som vanligt. Innan det ska jag kanske ta en dusch..

ACAB

All Cops Are Bastards - i italien.
Intressant fredagskväll. Polis polis potatisgris fyfan vad äckliga ni är.

Jag mår bra och jag har inte gjort något olagligt. Solen skiner, vinden viner. Snart ska jag åka till Tullio och Erin i Cuma. Flera personer jag bryr mig mycket om har det inte så bra just nu. Jag önskar att jag var bättre på att ta hand om människor. Ni vet att jag försöker och jag är alltid tacksam för att ni finns.


Skadad torsdag 23/9

Igår var Erin och Natalie hemma hos mig över lunch. Pasta med mycket pesto alla genovese. Efter maten tog jag och Natalie oss en lite nap på varsin soffa och Erin kollade klipp på youtube. Strax innan jag blev handikappad: jag ligger på den större soffan, Natalie på den mindre, Erin sitter på golvet och kaffet står och bubblar på spisen. Jag hör hur kaffet kokar över, kastar mig upp springer runt bordet, HALKAR på den persiska mattan, GLIDER på ena knät och hamnar raklång på golvet. Vi skrattade. Men det ser fruktansvärt äckligt ut och det gör fruktansvärt ont. All hud liksom gneds av mot mattan. Aj.

Nu ska jag halta upp till Ginys skola. Sedan om jag hinner åker jag upp till Virgiliano och tar lite sol. Det är väldigt varmt idag. Ikväll ska jag dansa. Imorgon åker min familj till Padova och jag blir absolut ledig i tre dagar. Härligt.

Semesterplaner

Den 7e till 13e december är jag och Alessandro i Amsterdam. Det känns snart på något vis. Liksom maj och svensk sommar. Hösten är här nu för det finns moln på himlen och vinden är ljum.







Vi kan ju det här med att turista. Ha. (BellUomo: du är min alldeles speciella napoletanare och det vet du. Bjah.)

17-20 september

Fredagen: Jag och mamma möttes på tågstationen i Venezia. Vädret var varken regn eller sol; grått. Vi åkte båt, tittade på San Marco platsen, matade duvor, åt min medhavda matsäck i en park, fotade, promenerade och trängdes med alldeles för många turister.

Lördagen: Vädret var ösregn och blåst. Jag frös och gnällde. Vi promenerade runt i Treviso, gick på museum, åt lunch, jag köpte osötad lakrits, vi blev blöta och gick hem till Bed and Breakfast-et. Vi åt middag på rummet (polenta med scamorza, bröd, oliver, ricotta och frukt):



Söndagen: Det var fint väder. På morgonen åkte vi till Padova där det var alldeles för många invandrare och väldigt stängt. Vi gick runt och tittade på en park, en fontän, en marknad, stängda affärer och ett par kyrkor. På kvällen åkte vi till Venezia där vi åt en mycket god middag. Mamma åt Canneloni med spenatfyllning, tomatsås och parmesan. Jag åt en vit pizza med grönsaker och parmesan. Till efterätt åt vi världens godaste chokladtårta och tiramisù. Sedan fotade vi och åkte tillbaka till Treviso.


TUSEN TACK VÄRLDENS BÄSTA MAMMA!

Padova










Venezia






















Svett

Det är jävligt varmt och liksom kladdigt. Jag och Natalie gick till centro storico för att hon skulle köpa en bok. Gatorna var fulla av skolungdomar i jeans och magtröjor (?!). Efter två timmar på stan vill jag inte lämna lägenhet på flera dygn.
Vilken tur att jag imorgon bitti flyger till Venedig! Mamma väntar redan i Treviso. Det kommer att bli så mysigt att bara umgås och vara på en ny plats. Jag ska fota, promenera, äta och prata. Non vedo l ora mammina mia!


Mamma i Skåne. Juli -10.

Onsd 15/9

Igår kväll kom Tullio och Erin förbi och kidnappade mig. Vi åkte till piazza cavour och åt en mycket god pizza, tog några öl och sedan skjutsede Tullio hem mig på sin gamla fina motorcykel.
Idag har jag sovit länge, lunchat hos nonna Lella, lekt med Barbie medan jag lyssnade på låtar som "it's a heart ache" och "betty davis eyes".


Giny och jag spred såpbubblor över stan häromdagen. Det är fortfarande hett på terassen och inte alls höst än.

Jag har börjat teckna. Det är något som måste ut och det är något som skaver i all lycka. Lycka smärtar tydligen också. Sen har jag alltid den olyckliga kärleken att ta av.

Tisdag 14/9

I söndags kollade jag på matchen napoli-bari som slutade lika, sedan åkte vi upp till virgiliano där allt var tråkigt. Jag åkte med Federica som bor nere på san pasquale och Ale stannade hemma. Två personer som hälsar på mig frågar inom loppet av en minut var ale är och varför han inte är här. Jag suckar skrattar och säger varför skulle jag veta. Vi är ju inte tillsammans.

Igår skulle jag Natalie, Erin och Tullio äta pizza på Sorbillo. Klockan 9 skulle vi mötas där. Klockan 9 är Erin och Tullio hemma hos en kompis på en aperitivo. Klockan 9.30 beslutar jag och natalie oss för att gå hem till henne med varsin pizza istället. Vi satt och pratade i flera timmar. De vi var under gymnasiet och åren efter är varandras exaktas motsatser. Båda fann vi någon sorts balans och en ny identitet här i Napoli och vi lärde oss att må bra just här. Att ha kommit hit i en kris med saknad och sorg. Att i detta kaos och denna galenskap nu känna lugn och tillit. För det har jag alltid i mig.






Marcos födelsedag

Marcos födelsedag firades i fredags och igår. Lite bilder från facebook:


Jag och marco och öl.


Federica, jag, Martina, Roberta och Alessia.


Un falò.


Natalie, jag.

I fredags var vi lite i fuori grotta, sedan i centro storico och drack öl och bubbel. I lördags var vi på stranden i Miseno med en falò (brasa?) 15 liter vin och mycket annat att dricka. Det var trevfligt och blev ganska sent men jag mår bara bra idag. Natalie sitter och pluggar bredvid mig, hennes internet hemma har lagt ner. Det här huset blir en restaurang / internetpoint när min familj inte är här. Nu är de ute med båten.

Fred



Såhär ser jag ut just nu. Äter buffalo-ricotta och dricker rödvin alldeles ensam. Ska strax pysa över till min granne. Vi ska till virgiliano där det ordnas någon festlighet. Efter tolv är det marcos födelsedag och vi ska dricka bubbel.
Det regnar lite till och från och är allmänt grått. Höst?

Tors

La Febbre - bra italiensk film som är lite seg i början men slutar fint. Till den åt vi lite halvmissslyckad äppelpaj med en sås av vit choklad som blev en pudding och en chokladkaka som jag glömt i frysen.
Anto ringde och väckte mig klockan 10 för att meddela att skolan hade "ett problem" och alla barnen måste hämtas kl 11. Vad fan är det för land där skolan inte har schema? När skolan har ett okänt problem och barnen skickas hem?  Alessandro kickade ut mig och jag hasade uppför berget.
Nu ska jag ner till Natalie och poppa pop corn. Det ska bli gott. Prata lite svenska är också alltid trevligt. Faschan saknas.

(Jobbsökandet skjuts upp lite till..... Kom igen! Skolan har inget schema!!)

Ons



Jag har bakat kladdkaka och äppelpaj och gjort en vaniljsås med vit choklad. Nu ska jag över till Ale och kolla på film med Martina och Mario. Ska bara äta några mini-pizzor från något barnkalas som Gi varit på. Imorgon måste jag börja söka jobb usch.

Tisdag 7/9

Mamma har kommit fram till Bergamo. Jag tänker på henne och längtar tills vi ses i Venezia om en och en halv vecka. Har inte köpt biljett än för jag har inte orkat ta mig till tågstationen i mergellina. Min fot är inte hel än.
Jag jobbade idag och igår och har inte gjort så mycket mer. Idag var vi hos nonna lella hela eftermiddagen och det var kul att prata lite skit med henne. Gi började i sin nya skola idag. Den ligger ännu närmre hemma och hon kommer att sluta klockan 15.30 och inte ha några läxor. Jag måste hitta ett jobb men jag är så jävla lat. Eller så är jag bara minimalist. Pengar är faktiskt överskattat.


Helgen i Massa


Tha Gang.


Tha View.



Tha Beach.


Tha...... swimtur?


Tha Massa (byn alltså).

Jag höll faktiskt på att drunkna flera gånger. Jag skadade foten tre gånger; skar upp toppen på stortån, fick ett skavsår på ett skavsår mellan tårna och sedan stukade jag två lilletår. Sedan klev jag på en mussla också med andra foten. Men jag går fortfarande, lite mer som en anka bara.
I fredags åt vi mat och spelade kort. I lördags klättrade vi i berg och badade (jag hade med mig endast ett par klackskor). På kvällen åt vi middag hos Alessandros pappa i Sant Agata där vi alla fyra var en helg i april. Han hade gjort en god pasta med typ små musslor, jätte-god fisk och sedan några mindre goda räkor. Liksom när jag träffade ales mamma första gången så betedde jag mig lagom utvecklingsstört men det var trevfligt endå.
På söndagen badade vi från klipporna i Massa. Sedan åt vi middag och åkte hem. Det var kö hela vägen och tog 4 timmar att komma hem men jag sov hela vägen.

Innerst inne är jag minimalist. Det enda jag vill är att vara lycklig. Inga pengar. Inga saker. Kärlek om den är ren. Vänskap om den är sann. Jag vill leva där jag har bara det.



3/9 fredag

Det blev ingen sorbillopizza för att alla var försenade (utom jag) och det var över en timmes kö för att få ett bord. Vi var jag, Nina, Tullio och Erin. Istället gick vi till en annan pizzeria på samma gata där vi fick bord snabbt men pizzan efter en timme. Så vi åt kl 23.40 och jag hade "sparat" mig hela dagen och åt upp den på 2 minuter. Nu skriver jag som vi pratar här. Om maten. När du i sverige frågar vad har du gjort under dagen, var har du varit, jobb eller plugg så frågar en napoletanare dig först av allt vad du har ätit, när, hur, var o s v.

Igår var jag med gi på morgonen, lunchade i solen på balkongen med Nathalie, hade lekdejt med gi, åt middag med familjen. På kvällen åkte jag upp till Virgiliano med Ale, Marco, Alessia, Roberta och Federica. Vaknade med låten Fire With Fire - Scissor sisters.

Nu på morgonen har jag ätit frukost med gi i dubbelsängen. Alla är hemma för de ska iväg med någon båt idag. Ikväll åker jag och Ale till Massa med Martina och Mario över helgen. Martinas famlij har ett hus där. Det ligger nära Sorrento tror jag.

Innan det ska jag hänga med Erin, packa, dammsuga, köpa en plånbok och nässpray.


Första september

Jag jobbar. Och jobbar. Erin är tillbaka i stan. Nathalie också. Det är så skönt att ha dem här. Ikväll ska jag och Erin gå till Sorbillo och äta stans godaste pizza. (Igår åt jag årets godaste lunch; gnocchi med sås av färska tomater, mozzarella, världens godaste bröd, frukt och glass.)

RSS 2.0