Min födelsedag

Napoli - Sampdoria 4-0

Den bästa födelsedagspresenten någonsin!
Efter matchen vilade jag, ale städade efter festen och sedan gav vi oss ut på de blöta gatorna för att leta efter en öppen pizzeria (söndag kväll). Vi hittade en i spanska kvarteret som jag absolut ska återvända till. Resten av kvällen kollade vi på en film och drack vin och somnade i soffan och fick nackskott och gick och la oss.

Jag är en väldigt lycklig människa - inte bara tack vare mitt magiska Napoli.

31/1

Mitt födelsedagskalas:


En fin men tom lägenhet.


Partyhattar.


Nina och jag och en massa bål.


Och pingis.

Det var en lugn och trevlig tillställning. Jag hade bakat kanelbullar, brownies och pizza och allt var gott.26/1


Giny, jag och Mr C. Observera att jag och Mr C har samma frisyr.

Ungen är fortfarande sjuk så jag går hemma och drar hela dagarna. Tack lov så kommer nonna dada hit över lunch så att jag kan gå ut och hämta lite luft.

Igår gick jag och Ale på bio istället för päronen. (Eftersom att Piero hellre tillbringar sin tid på restaurangen för att tjäna pengar än att vara hemma med sitt barn.) Vi såg "Benvenuti al Sud" som var jätte-bra. Jag skrattade hela tiden. Om den finns med svenska subs så rekomenderar jag den till alla som känner till antingen nord- eller syditalien.

På söndag är det min födelsedag och jag ska till stadion för att se Napoli vinna mot Sampdoria. Lördagen då det borde firas är annu helt oplanerad och det stör mig.

Vackra foton som jag har tagit och som jag då och då tittar på och minns lycka:
Pappas födelsedag!


Grattis till världens bästa pappa som idag fyller nästan femtio år!!!!! Hoppas att du har en toppen-dag med något gott att äta, ett fint öl, nisse-mys och kanske någon fjäril vaknar till liv och fladdrar fram?

Själv har jag jobbat hela dagen för giny är sjuk, förkyld. I helgen har jag mest ätit; lunch hos ales pappa både lördag och söndag. Ikväll ska jag kolla på en film och fortsätta smälta all mat. Alltså det rullar på som vanligt.

(Till mamma: jag går hela corso vittorio emanuele varje måndag för att hämta mitt extra-barn och idag stannade jag till och solade i trappen ner mot via pontano.)


22/1Igår kom Erin, Tullio, Nina, Raffaele och Ale hem till mig på en drink och pizza. Sedan gick vi ut och tog en öl och hängde utanför en bar i centro. Det var väldigt trevligt att träffa dom alla igen. Nu låter det som att jag har gett upp allt som är party för att baka bullar och ha parmiddagar. Och det är ungefär så.20/1

Sedan jag bloggade sist:
I fredags gick jag ut och stod utomhus med en öl och vänner och pratade musik och framtid. I lördags var jag på stadion och såg Napoli - Fiorentina. Matchen slutade oavgjort, 0-0. Sedan åkte vi till duel och såg en grym konsert och dansade. På söndagen åkte jag till Cuma hem till Erin och Tullio. Vi promenerade på stranden i solnedgången med deras hund Victor och sedan kollade vi på film och myste. I måndags var jag hemma hos Alessandro och kollade på film. I tisdags var jag hemma med Giny och kollade på Napoli-Bologna; vi vann med 2-1. Igår skulle jag träffat Natalie men det blev sent och jag var seg så jag stannade hemma och tecknade.
Idag har jag ätit frukost med Nina, äntligen. Har saknat henne och hon gör mig så glad - underbara människa. Sedan tecknade jag, lekte med Mr C, åt lunch, gick förbi alessandro på väg till skolan för att säga hej, hämtade Giny och lämnade henne på keramik-kursen. Nu ska jag snart hämta henne och lämna henne på fäktningen. Ikväll ska päronen på middag så jag jobbar. Om dom kommer hem tidigt så kanske jag går ut, det är tydligen en massa fest ikväll har jag hört. Men jag har inte så stor lust. Det är så skönt att bara sitta här eller åla runt på golvet bland alla pennor och papper.

14/1

På ett universitet i centro storico visas det film lite då och då i en aula där man inte får röka men alla röker endå och dricker öl och tappar chips på betonggolvet. Igår gick jag och Ale dit och såg en film av och med Woody Allen. Alla skrattade när han viftade med ögonbrynen och petade någon på brösten. Jag log och tänkte på allt som är bra som har varit och allt som är bra och komma skall. Filmen sög. Efteråt pratade jag med Ales vänninor från längesen och jag kände mig så lugn. Det här är hans liv och inte mitt. Hans stad hans hav och han ska lämna bara allt det. Två år idag har jag bott på guds berg och jag är nöjd nu. Mätt.


13/1Hej alla! Jag är vid mycket god vigör. Har inte så mycket för mig. Erin och Natalie är tillbaka så jag har vänner att umgås och äta med. Nina är tillbaka har jag hört men hon jobbar jämt. Giny har tusen aktiviteter att tas till. Mr C växer och frodas. Det är oftast fint väder - soligt och kalla vindar.

10/1Jag och mr C är sura på Olga för hon är dumihuvet och öppnar alla fönster så att vi fryser och blir förkylda. Snart ska jag gå och hämta en tjej som är typ 10 år och gå hem till henne och prata engelska någon timme. Lite extra pengar och lite sysselsättning är väl bara nyttigt.
Här händer inte mycket. Jag har haft influensa och inte gjort annat än kollat på film och druckit te hela "lovet". Har svårt att fokusera. Tänker mest på sommaren.


Farmors Födelsedag

Grattis på födelsedagen farmor!


Här är du utanför ditt och farfars hus sommaren 09.


Här är du och jag i eran trädgård samma dag. Du är och har alltid varit världens bästa farmor och jag är så glad att jag alltid kunnat stå dig nära. Hoppas att du får en fin dag med världens bästa farfar! Vi ses i Maj!


2/1 2011


Jag, 20 euro och Roberta.


Älsklingar.


Mario och Martina.


En snubbe och Ciccia vars hus vi var i.


Chips, rödvin, cigaretter, panetone, lite ost och salami-rester, rökt norsk lax.


Ale, Mario, Marty, Marco, Roby.


En brud, Giulia, snubben igen, en annan snubbe, Ciccia, en annan brud och Mario.


Och solnedgången sista dagen av år 2010.

RSS 2.0