Sverige









Inget blir någonsin som du tänkt dig. Om du kan uppskatta det kan du lära dig att älska livet för allt det är.

Sopor.

Natalie: Frida jag är utanför din dörr! Man kan inte ringa på för att det är sopor i vägen!



Lördag 23/10


Igår var jag på en fest för två som har tagit examen, i vad vet jag inte. Lokalen var mycket fancy, vinet var gratis, buffèn var otrolig, musiken sög. Jag var bara trött. Tio procent av mig har dött. Kommer ni ihåg min fett-reserv under hakan? Den finns inte mer och jag tror mina sista krafter satt just där. Napoli badar i sol, vesuvius har på sig sin vackra hatt av lätta moln. Om jag var rik skulle jag bara flyga härifrån idag. Och komma tillbaka när hakan sitter på plats och mina älskade har kramat lite styrka i mig.

Onsdag 20 Oktober

Idag har jag bakat super-nyttiga muffins med Martina. Utan gluten med bovetemjöl, havregryn, sojamjölk, äpple/kanel och banan/choklad. Mycket gott med grekisk yoghurt till. Sedan har jag ätit vidrig glutenfri pasta av majsmjöl. Mycket äckligt vad du än har till.
Igår var jag hemma med barnen. Vi har två barn numera. Giny's kusin Riccardino 3 år gammal sover hos oss den här veckan och kanske fler veckor framöver. Familjeproblem. Jag förstår inte vad han säger och han grinar efter mamma som ligger på psyket. Det är inte kul att vara barnflicka just nu.
Ikväll ska jag till Natalie och snacka lite diffusa framtidsplaner. Alltså sånt som jag skulle vilja göra men inte kommer att göra. Och sånt som jag kommer att göra vare sig jag vill eller inte. Vi ska även äta pop corn.
Imorgon jobbar jag lite. Imorgon kväll spelar Napoli hemma mot Liverpool. Mycket viktigt. Ni hejjar väl på Napoli mina kära läsare?
Sedan är det fredag och då är det fest. Sedan är det lördag och då är det fest igen. Och sedan är det söndag och en till vecka har gått. Och sen är det liksom nästan januari och jag kommer och kramar om er alla älskade svedalare. Vad skönt att tiden går så fort.



(Inatt drömde jag att jag var i ett stort köpcenter med en massa rulltrappor som tog mig uppåt och uppåt och jag kunde inte komma av och jag såg inget slut. Sedan var jag på mage i kallt, mörkt vatten i en flod som tog mig bortåt och bortåt och igen kunde jag inte se var den ledde och jag kunde inte ta mig ur.)


Måndag 18 Oktober Kl 17.30

Giny är på födelsedagskalas med sin mamma. Jag ska strax gå till centro storico för att hänga lite med Martina. Sedan ska jag laga något av aubergine och tonfisk. Har köpt glutenfri pasta. Spännande.


Faschan

Jag saknar dig och jag tänker på dig väldigt ofta. (Jag är bara disträ och missade säkert att skriva fler namn..) Söndagarna är värst utan dig. Lördagarna också. Egentligen alla dagar skulle vara bättre med dig. Och det vet du.




Lördag 16/10

(Mycket stark hemlängtan upptar alla mina ensamma stunder. Många stunder mycket tid. Jag saknar mamma, pappa, nisse, dizan, råger, robin, örni, kain, josse, tessan, farmoråfarfar, mormoråmorfar, gittan, ströms, kossorna, frosten, hösten, julen, filmjölk, raggsockor, fika, mitt språk. Det gör ont i min mage och jag vill bara ha kattens mjuka lena tassar mot min hals och hans svala nos i mitt öra.

Två människor håller mig kvar här. De heter Ginevra och Alessandro. )

Igår var jag hemma och tittade "Lite Sällskap" hela kvällen.

Imorse var jag uppe i Vomero med Marielle. Jag köpte ett par fejk-converse för 12 euro. Vi gick upp till Castell S. Elmo och tittade på utsikten. Sedan började det regna och vi åkte hem. Åt lunch. Kollade på svensk tv. Vilade. Natalie kom över. Vi gick ut på San Pasquale här nedanför. Pretto-människor, dyra drinkar och köttmarknad. Nu är jag hemma igen och väntar på att Ale ska komma hem så att jag slipper sova ensam. Min familj är i Rom på någon typ nöjespark. Imorgon är det söndag igen och tiden går så fort.



Torsdag 14/10

Idag har jag svettats ganska mycket. Imorse bar jag matkassar. Jag och Marielle hjälpte Natalie att bära hem maten och hon bjöd oss på lunch. Risotto (på svenskt vis..) med zucchini, pesto och ruccola - mycket gott. Sedan gick jag till centro storico och försökte få tag på skolböcker till Gi som inte fanns och gjorde ett par andra ärenden åt Anto. Gick förbi en affär med udda skor. Borde köpa skor snarast men det är så obekvämt. Någon som kan skicka ett par fejk-converse från Skokanonen eller Din sko?

Nu ska jag ner och hälsa på Erin som just slutat jobbet och sen tillbaka upp till Ale. Vi ska kolla på "Il Grande Lebowski" (The Big Lebowski på italienska..).


Hemlängtan

Längtan efter människor som finns i ett land som varit hemma största delen av mitt liv. Längtan efter frukost och bryggkaffe, filmjölk och färgglada höstlöv. Hur ser hösten ut i år? Är det kallt och luktar skogen gott av murket trä och våt mossa? Vad gör ni när ni kommer hem från jobbet? En kopp te och en film i gillestugan eller en promenad till sjön med katterna? Hur mår kossorna har de fått vinterpäls? Skrapar ni bilrutorna på morgonen? När ni går upp och det är mörkt tänk på mig som saknar Sverige. Där ute i mörkret och kylan finns ordning och reda och inomhus finns värme och kärlek. För jag älskar er. Och jag älskar det förbannade stora avlånga glesbefolkade petnoga kalla landet. Det vet ni eller hur?

Januari kändes plötsligt avlägset. Napoli kändes för en stund väldigt ensamt.


Onsdag 13/10

Jag har inte skrivit så ofta på sista tiden därför att jag verkligen inte har haft något särskilt för mig.
I morse var jag hos världens konstigaste doktor för att jag har haft ont i magen på sista tiden. Jag fick provsvar på ett blodprov som säger att jag är frisk och hon petade ju lite och kollade att allt satt på plats ungefär. Förra gången fick jag med mig super-starka tabetter mot magsår - som jag aldrig tog. Nu säger hon att det kanske inte var så bra det blev nog fel. Och istället skriver hon ut andra tabletter "mot ont i magen".
Jag: "Men vad gör de? Pillrena vad är de bra för?"
Hon: "Mot ont i magen!!!! Här gullegullsnuttan min vi ses snart, ät i tio dagar typ en på kvällen så ses vi snaaaart hjärtat hej!"
Jag: "Okey.. Tack.. På återseende..!?"
Dessa piller är antagligen drogklassade i Sverige för det går inte att googla fram dem och i bipacksedeln står det att de är mycket beroendeframkallande, inte får tas tillsammans med alkohol, kan framkalla hallucinationer, dubbelseende, ångest, depression, eufori etc. Någon som vill testa ett dunderpiller? Inte jag.

Det ös-regnar och snart ska jag gå och hämta Gi. Sedan ska vi gå hem till Marielle så att Gi kan leka med hennes unge MariKri och vi kan prata skit.

9-10 oktober i Sant Agata


På stranden.


Marco med sin coola tatuering.


Kaffekopp.


Jag på terassen i solen.


Gioia och Ale på terassen.


Hans hand.


I den lilla byn sitter gubbarna på gatan och spelar kort bland löst springande hundar på söndagsförmiddagen men det går inte att köpa bröd för bageriet allt är stängt.


Till mamma: prunkande prakt, eller hur var det de skrev i Hemmets Journal? (:

Fredag/Lördag

Det blev ingen pizza den här veckan - missar i planeringen som vanligt.
Imorgon bitti åker jag och Alessandro till Sant Agata för att softa vid have i två dagar. På söndag är det Antonios (Ales lillebror) födelsedag så jag ska spana lite på 16-17-åringar och deras fest. Alltså jag hör av mig efter helgen.

Kain min älskade vän i kalla Svea lärde mig flera viktiga saker. Som att tankemonster kan vara ofarliga när de kommer och sätter sig och stirrar på mig - jag behöver inte gå fram och prata med dem.

Ett foto på mig och farmor kom upp på datan nyss;



Från augusti 2009, jag var så lycklig att vara i Sverige och sedan var jag så lycklig att komma tillbaka hit.

Onsdag 6/10

I söndags kväll bakade jag en chokladkaka som jag åt hemma hos Natalie medan vi kollade på Vicki Cristia Barcelona (bra film).
I måndags hängde jag med gi och åt middag med familjen.
Igår hängde jag med Marielle och Nina. Jag letade efter skor men det är så obekvämt.
Marielle är en svensk tjej som just börjat jobba som barnflicka åt en familj som är vänner till min familj och bor lite längre upp på monte di dio. Hon är väldigt trevlig och jag hoppas att hon kommer att stanna.
Idag ska jag städa, gå och köpa deo och tandtråd. Sedan ska jag va med Gi och ikväll ska vi gå till Sorbillo - jag, Nina, Raf, Maielle och kanske Erin och Tullio.

Jag mår jätte-bra. Solen skiner. Det är lite äckligt fuktigt men inte sverige. Haha.

NAPOLI NAPOLI NAPOLI FORZA NAPOLI


En gammal bild från google. Idag var himlen blå, solen sken och jag tog turen till Napoli.

2-0 mot Roma. För första gången på tretton år vann Napoli mot Roma och jag var där. Helt fantastiskt. Jag kan inte sångerna nej och jag förstår inte ens vad jag skriker när jag försöker härma han med megafonen. Men jag älskar det.


Första oktober (fredag mitt på dagen)

"I rymden finns inga känslor" är en novellfilm som visades på svt och sedan gjordes om till långfilm och gick på bio. Jag har bara sett novellfilmen men ska ladda ner även långfilmen.

Den här veckan har jag inte gjort så mycket men den har passerat fort endå. Anto har varit sjuk - förkyld, men nu är hon bra igen. Jag har haft ont i magen men annars mår jag bara bra.

I måndags var det Ninas födelsedag och vi (jag, Ale, Erin, Tullio och Raf) gick till en mexikansk restaurang där jag råkade beställa en banan med smält ost på. Vi drack vitvins-sangria och jag hade med mig en chokladfudge-tårta med ljus, mörk och vit choklad.

I tisdags och onsdags var jag hemma på kvällen. Jag håller på och läser en mycket bra bok som nu har blivit en film och går på bio här. "La solitudine dei numeri primi"

I går var det Pieros födelsedag. Anto gjorde köttfärssås och rött kött till middag. Jag var hos Ale och såg matchen Napoli-Steaua som slutade 3-3. Det började riktigt illa för Napoli med vi tog igen de sista minutrarna. Jag hade med mig en chokladkaka med banan och kokos. Efter matchen åkte vi upp till Vomero där folk hade "Oktoberfest" och ölhävartävlingar. Ingen av oss tävlade.

På söndag ska jag se Napoli-Roma på stadion och jag är så exalterad.

Jag har sökt jobb (mejlat mitt cv till chefen) på Brittish i Vomero där Natalie jobbar. Men ärligt så är jag inte så sugen på att jobba med fler barn.

Idag ska jag hämta Gi och leka. Ikväll ska jag äta middag med Natalie och/eller gå på bio med Ale.

RSS 2.0